top of page

Om Fællesrådet

Midtbyens Fællesråd blev oprettet i 2015 og omfatter Latinerkvarteret, Øgaderne, Nørre Stenbro og Skovvejskvarteret: attraktive, sammenhængende og varierende bolig- og erhvervsområder med hyggelige gader og fine gårdmiljøer, som værdsættes af beboere, gæster, erhverv og handlende.

Fællesrådet er en paraplyorganisation for alle beboere, foreninger, institutioner, organisationer, virksomheder m.fl., med tilknytning til disse skønne kvarterer i Aarhus. Fællesrådet deltager som sparringspartner for borgere samt kommune og er borgernes talerør over for byråd og den kommunale forvaltning.

Fællesrådets arbejde varetages af en bestyrelse og forskellige arbejdsudvalg under bestyrelsen.

Vi ønsker at bevare kvaliteterne, kulturmiljøerne, styrke mangfoldighed og grønne oaser i vores kvarterer og sikre at et nutidigt og fremtidigt byliv kan blomstre i vores område. Vi ønsker, at udvikling af området skal ske i tæt samarbejde med beboerne og søger at styrke engagement, fællesskab og dialog blandt beboere og i forhold til kommunen.

IMG_1558.JPG

Fællesrådet arbejder for:

Fællesrådet arbejder for at

  • medvirke aktivt til borgerinddragelse og medborgerskab i forhold til lokalområdet og Aarhus Kommune

  • sikre et forum for drøftelse af lokale spørgsmål og være katalysator for lokale aktiviteter og lokalt samarbejde

  • være borgernes talerør over for byråd og den kommunale forvaltning og sparringspartner for borgere samt kommune, samt

  • modtage, formidle og behandle informationer om kommunens og andres planer  i forhold til trafik, byggeri, institutioner, fællesskaber, natur, miljø, kultur mv.

IMG_20210904_160229.jpg
IMG_2121.jpg
IMG_2113.jpg
image_6483441 (1).JPG
bottom of page